Achtergrondafbeelding: Een grassige heuvel bespikkeld met witte schapen, gelegen aan een meer. Aan de voet van de heuvel staat een witte villa.
© Wilfried Van der Sypt

Geluk hangt af van wat men kan geven, niet van wat men kan krijgen.

(Chinmayanda)
Close-up van Gunter met microfoon in de hand. Hij draagt een blauw-wit shirt. © Guido Van den Troost

Gunter Van den Troost

Zanger en radiomaker

Gunter kreeg op zijn tiende de zangmicrobe te pakken toen er bij zijn broer op school een playbackshow werd georganiseerd. De presentatie was in handen van Danny Verbiest, welbekend van de latere Samson & Gert-shows. Gunter dong mee met het liedje Ik voel me zo verdomd alleen van Danny de Munck.

In 1993 behaalde Gunter de derde finaleplaats in De Soundmixshow. Dit populaire liedjesprogramma werd gepresenteerd door de immer enthousiaste Bart KaĆ«ll. Met het nummer Doe het licht maar uit van Mama‘s jasje wist hij alle harten te stelen en won hierbij ruimschoots de sympathie van het publiek.

Sindsdien was Gunter te vinden op tal van Vlaamse podia, onder meer in de Muze van Meise. Daar kreeg hij de kans om op te treden met klein orkest onder de leiding van Kris Rozen, een van de songwriters van Clouseau. Ter gelegenheid van deze show hebben zowel Kris Rozen als Ann Christy‘s tekstschrijfster Mary Boduin enkele nummers voor hem geschreven, waaronder Gunters eerste single Als je scoort.

In 2001 begon Gunter als radiomaker bij Radio Tamara in Steenhuffel. Gedurende twaalf jaar was hij vaste presentator van Vlaams op en top. Een jaar later werd hij de vaste dj voor de dinsdagse Middagpauze en het zondagnamiddagprogramma De Muziekfabriek op de internetradio Radio Lichtaart.

Je kunt Gunter beluisteren via deze link (opent in een nieuw tabblad).