Achtergrondafbeelding: Een meer, omzoomd door boompjes en geflankeerd door een golvende grasvlakte.
© Wilfried Van der Sypt

Humor en geduld zijn de kamelen waarmee je door alle woestijnen kunt gaan.

(Phil Bosmans)

Dirk Baert

Muzikale duizendpoot

Zwart-witte foto van Dirk tijdens een interview

Dirk Baert werd geboren in Lokeren, België, en studeerde aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen waar hij afstudeerde als percussionist en pianist.

Hij ontplooide zich tot dirigent van operettegezelschappen en kameropera‘s en dirigeerde diverse koren.

In 2007 voerde hij de Nürenberger Symphoniker aan voor de opname van So in love - The Great American Songbook. Sindsdien leidde hij dit orkest meerdere malen tijdens concerten in België en Duitsland.

Zijn samenwerking met bas-bariton Wilfried Van den Brande leidde in 2010 tot een tribuut aan het oeuvre van Cole Porter. Dit resulteerde in een vijf-cd bloemlezing gewijd aan de meester van het gesofisticeerde lied.

Momenteel doceert hij slagwerk, werkt hij als repetitor aan meerdere academies en is hij pianist, dirigent en gastdirigent van talrijke ensembles, operettegezelschappen en harmonieën voor producties in binnen- en buitenland.

Woord van dank door Ellinore

Een zwart-witte actiefoto van Dirk terwijl hij de Nürenberger Symphoniker aanvoert tijdens een van hun concerten in de Carnegy Hall. Zijn schouderlange, sneeuwwitte haren waaieren uit terwijl hij de dirigeerstok hanteert.

Tijdens mijn beginjaren aan de Wijnegemse academie Zoltán Kodály, leerde ik Dirk kennen als een joviale corepetitor. Vrijdagavonden werden steevast gereserveerd om de geleerde stukken met pianobegeleiding te repeteren. Naast het werk werd er veel gelachen en werden ook de culinaire geneugten niet vergeten.

Heel wat optredens en repetities later, maakt Dirk deel uit van enkele van mijn muzikale projecten, Love2Sing en The Marvellous Three, een nevenproject van Marble, waarbij we een eerbetoon brengen aan bepaalde artiesten.

Dirk, dank voor je kundige begeleiding, je goede adviezen, het delen van je vele ervaringen, je soms knotsgekke verhalen en je meeslepende humor. Het is een plezier om met jou te mogen samenwerken.